srijeda, 31. srpnja 2013.

Umak od radiča

           Opet je kuma bila darežljiva i donjela nam radiča. Obzirom na njegovu gorčinu nisam bila sigurna hoće li se išta pojesti na salatu. Ja prva ne volim gorko. Na netu baš i nema nešto recepata za njegovu pripremu, a ovaj dobih od gore spomenute kume (prepisano s coolinarike). I na ovaj način pripemljen  i dalje ima svoju gorčinu, ali suprug i ja smo se složili da prolazi, ali dečki baš i nisu.


 Sastojci:
radič
10 - 15 dag suhog mesa (slanina, vratina, šunka, kare)
pola glavice luka
2-3 češnja češnjaka
2 dcl vrhnja za kuhanje
15 dag ribanog sira (gauda ili slično)
mješavina začina (vegeta)
sol, papar, ulje
pola kile valjušaka od krumpirovog tijesta
Priprema:
Na ulju propržiti sitno sjeckani luk, kad omekša dodati sitno sjeckani radič. Dinstati 10-15 minuta. Po potrebi podliti s vrlo malo vode. Dodati sitno narezano suho meso, kratko popržiti, dodati češnjak, začine, vrhnje za kuhanje i kratko prokuhati. U vatrostalnu posudu staviti kuhane valjuške od krumpirovog tijesta, preliti umakom, dodati ribani sir, promiješati i staviti na desetak minuta u pečnicu da se sir rastopi.
Poslužiti s pečenim mesom i sezonskom salatom.
DOBAR TEK


link party

A Marvelous Mess

Nema komentara:

Objavi komentar