Čim dođe hladnije vrijeme u našem se domu jede mnogo juha. Najčešće suprug skuha veliki lonac kokošje ili juneće juhe, pa junetinu ili piletinu i povrće iz juhe iskoristi za tortilje, a procijeđenu juhu razdijelimo na porcije i u škrinju.
Kad nemam juhe u škrinji, tada su mi na meniju krem juhe, ili juhica od mrkvice. Suprug i ja ju volimo. Klincima nije jedna od dražih, ali se ne bune.
Recept je vrlo jednostavan i ne treba vam puno sastojaka:
Sastojci:
2-3 mrkve
malo ulja
1 jaje
1 čajna žlica brašna
sol, papar
1 litra vode (može i malo više)
ako koristite, možete staviti vegete ili kocku ili nešto od suhih trava što već volite u juhi
ja osobno volim kopar, ako imam svježeg peršina volim kako zamiriši kad ga se stavi na samom kraju kuhanja.
Postupak:
Mrkve na sitno naribati (sitnije nego jabuke za štrudlu). Na malo ulja propržiti par minuta mrkvu te doliti vodu, začiniti i kad zavri, smanjiti temperaturu te kuhati 10-ak minuta. Jaje umutiti s žličicom brašna te neprestano miješajući juhu uliti u tankom mlazu. Kad ponovno juha zakipi, gotovo je.
Dobar tek.
hvala za jednostavni receptić..lp
OdgovoriIzbrišiOvakvih brzih, jednostavnih i jeftinih jela nikad dovoljno :)
Izbrišiupravo tako, to mi i treba :D
Izbrišihvala za komentar na mom blogu, baš ću se uputiti na ilicu da vidim što imaju :D lp