ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Super brze lepinje


U našoj kući se bar nekoliko puta mjesečno peče kruh, ali za njega ipak treba vremena. Kad sam naišla na ovaj recept za lepinje odmah mi je palo na pamet "Doručak - friško, toplo, brzo i ne moram izići iz kuće!"

Sastojci za jednu lepinju:
100 g polubijelog brašna (može 50 g polubijelog i 50 g integralnog)
¼ žličice praška za pecivo (bez aluminija)
1 žličica soli
vode koliko je potrebno da se dobije kompaktno tijesto
malo maslinovog ulja

Ja sam koristila običan prašak za pecivo, jer, iskreno, ni ne znam kakav je to bez aluminija.
Pomiješajte brašno sol i prašak za pecivo, umješajte vodu da dobijete kompaktno tijesto.
Radnu plohu pospite s malo raženog brašna (ja sam posipala običnim polubijelim) i na njoj oblikujte tanku pogaču debljine ½ cm.
U suhoj zagrijanoj tavi ili na malo maslinova ulja obje strane pogače pecite 5 do 10 minuta dok malo ne dobije boju.




Napomena:
Želite li pripremiti bezglutensku varijantu možete koristiti 2/3 heljdenog brašna ili posebnog brašna i 1/3 tapioke, kukuruznog škroba ili aru praha.

Prvi puta sam, za probu radila tijesto za 4 lepinje i odmah slijedeće jutro morala ponoviti 8 komada. Dečkima se dopalo jer im je fini, baš kao iz pekare, a meni jer stvarno nije puno posla i brzo su gotovi (pogotovo ako istovremeno pečeš na više tava).

Link party na kojima sudjelujem:



A Marvelous Mess
Crafty Confessions

2 komentara:

  1. djeluje interesantno i jednostavno :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Danas sam radila ova peciva za doručak i fantastična su!!! Hvala na receptu :)

    OdgovoriIzbriši