petak, 22. studenoga 2013.

Još malo knedla

                Jesam li već spomenula da moj mlađi sin voli knedle. Na sve načine. Naravno one koje sam radila.
                 Ovaj recept sam pobrala na jednom forumu. Neki ga zovu sirove knedle, neki vrtićke knedle, ja ga zovem Sretnine knedle jer je nick forumašice koja ga je podijelila s nama bio Sretna.
                 Knedle su vrlo jednostavne i brzo gotove. Najčešće ih radim za večeru, a poslužujem na razne načine, uglavnom s šećerom, ali mogu kao i ovaj put s prezlama. Obzirom na neutralan okus mogu biti i prilog nekom mesnom jelu.


Sastojci:
1/2 kile svježeg sira
2 jaja
4 šake brašna (može i glatko i oštro)
1 šaka griza

Staviti veliki lonac zasoljene vode da zakipi. Sve sastojke zajedno promiješati viljuškom. Smjesa ispadne dosta mekana i gnjeckava zato je važno da mokrim rukama radite knedle i odmah ih u kipuću vodu stavljajte kuhati. Kad isplivaju gotove su.
Ove su servirane s prezlima, grožđicama i pekmezom

Dobar tek

Nema komentara:

Objavi komentar