Sastojci:
1 pile
vegeta
nekoliko šnita starog kruha
2 jaja
200 grama graška s mrkvom
5 dag suhe slanine
1/2 glavice luka
papar
ulje
Postpuak:
Pile začiniti vegetom i staviti peći prsima prema dolje u nauljenu vatrostalnu posudu. Ostaviti da se tako peče - ne okretati.
Grašak s mrkvom skuhati i ostaviti da se malo ohladi.
Kruh narezati na kockice i namočiti u vodu, kad se malo zrazmeškao, dobro ocijediti.
Luk sitno isjeckati i popržit na malo ulja. Ja ga pržim toliko da postane staklast, ali tko voli može i malo jače.
Suhu slaninu narezati na sitne kockice.
Grašak, mrkvu, razmočeni kruh, luk, jaje i slaninu promiješati te začiniti vegetom i paprom.
Kada je pile napola pečeno, okrenuti ga da su prsa gore te prerezati škarama za meso kao na slici:
Fila se poslužuje kao prilog mesu. Uz to poslužite neku salatu, meni je najfinije s zelenom ili svježim kupusom.
Na žalost nemam fotografiju pečenog pileta. Zaboravila sam fotkati jer su dečki bili jako gladni.
Dobar tek.
Lijep pozdrav! Ukoliko želite razmijeniti baner/link sa nama (www.kakosmrsaviti.net) jednostavno nam se javiti i odradit ćemo to. Inače stranica bilježi dnevni promet od 200 posjeta dnevno i 500~600 otvorenih stranica dnevno.
OdgovoriIzbrišiSvakako se javite ako ste zainteresirani, Vaš link stavljamo u footer "prijatelji portala" također i u zanimljivi linkovi! Javite nam se na ovaj mail: marin_vranjes[et]yahoo.com
Pozdrav i svako dobro
Marin