petak, 18. listopada 2013.

Keks torta s bananama

 
          Volim pogledati na "Jabuka" TV-u emisiju "Hrana i vino" jer su recepti bez nekakvih sastojaka koje i inače ne upotrebljavam, a k tome nisu ni po cijeni sastojaka neprihvatljivi. Obzirom da baš nisam toliko revna da bih pisala recepte kupila sam i nekoliko primjeraka časopisa i iz njih isprobala uglavnom slastice.
          Jedna od njih je ovaj kolač koji je stvarno jeftin, brz i ukusan. Mislim da ću ga uvrstiti među kolače koje pripremam za nekakve blagdane i fešte. U originalnom receptu kolač je ukrašen s čokoladnim bombonima koje ja nisam kupovala jer kolač nije bio za neku posebnu priliku već samo da ga isprobamo, pa sam posipala s čokoladom u prahu, koju sam imala doma, da zaokružim recept i stvarno se dobro uklopila u ukus kolača.

500 g keksa petit beurre
6 banana
4 vrećice praška za šlag
400 ml mlijeka
1-2 žlice čokolade u prahu. 
Banane ogulimo, izrežemo na krugove i izgnječimo u pire. Dodamo prašak za šlag i miješamo mikserom dok sadržaj ne postane kremast. Svaki keks potopimo u mlijeko i dno četvrtaste keramičke posude prekrijemo jednim redom keksa. Premažemo dijelom kreme. Prekrijemo kremu novim redom keksa potopljenih u mlijeko i premažemo kremom. Ponovno poredano kekse i premažemo kremom. Preostalom kremom punimo kuharsku špricu i ukrasimo tortu kuglicama kreme. Pospemo čokoladom u prahu. Ostavimo tortu u frižider da se stisne, a zatim izrežemo na kocke.

2 komentara: