srijeda, 27. studenoga 2013.

Pile na proljetni način

          Ovo je jedno od jela koje je moja mama spremala, a ja ga radim obično na zahtjev jer je za nas četvero cijelo pile previše za jedan ručak. Ovaj put ga se sjetio mlađi sin i par dana me upozoravao da sam mu obećala za vikend napraviti Pile na proljetni, a ostatak obitelji ga je zezao da ne može jer nije proljeće.
        
Sastojci:
1 pile
vegeta
nekoliko šnita starog kruha
2 jaja
200 grama graška s mrkvom
5 dag suhe slanine
1/2 glavice luka
papar
ulje

Postpuak:
Pile začiniti vegetom i staviti peći prsima prema dolje u nauljenu vatrostalnu posudu. Ostaviti da se tako peče - ne okretati.
Grašak s mrkvom skuhati i ostaviti da se malo ohladi.
Kruh narezati na kockice i namočiti u vodu, kad se malo zrazmeškao, dobro ocijediti.
Luk sitno isjeckati i popržit na malo ulja. Ja ga pržim toliko da postane staklast, ali tko voli može i malo jače.  
Suhu slaninu narezati na sitne kockice.
Grašak, mrkvu, razmočeni kruh, luk, jaje i slaninu promiješati te začiniti vegetom i paprom.
Kada je pile napola pečeno, okrenuti ga da su prsa gore te prerezati škarama za meso kao na slici:

   Napuniti filu smjesom kruha i graška, te staviti da se ispeče do kraja:

           Fila se poslužuje kao prilog mesu. Uz to poslužite neku salatu, meni je najfinije s zelenom ili svježim kupusom.
            Na žalost nemam fotografiju pečenog pileta. Zaboravila sam fotkati jer su dečki bili jako gladni. 
Dobar tek.

1 komentar:

  1. Lijep pozdrav! Ukoliko želite razmijeniti baner/link sa nama (www.kakosmrsaviti.net) jednostavno nam se javiti i odradit ćemo to. Inače stranica bilježi dnevni promet od 200 posjeta dnevno i 500~600 otvorenih stranica dnevno.
    Svakako se javite ako ste zainteresirani, Vaš link stavljamo u footer "prijatelji portala" također i u zanimljivi linkovi! Javite nam se na ovaj mail: marin_vranjes[et]yahoo.com
    Pozdrav i svako dobro
    Marin

    OdgovoriIzbriši