četvrtak, 13. veljače 2014.

Pohane slane palačinke

         Pohano nije baš često na našem jelovniku, a pogotovo ne pohane palačinke jer koliko god nisu komplicirane za napraviti, oko njih ima puno posla i treba vremena dok se sve odradi. Prednost je što se mogu gotove zamrznuti pa kad vam se jedu tako zamrznute staviti na koju minutu u mikrovalku, tako da kad se odlučim odvojiti vrijeme za napraviti ih pečem veliku količinu i zamrznem ih. Po meni to je puno bolji izbor za večeru ili užinu klincima od sendviča. Možete improvizirati s punjenjem prema vlastitom ukusu, a i vrstu povrća možete prilagoditi godišnjem dobu i onome što je trenutačno dostupno.



            Fotku imam ovu jednu jedinu jer sam ih pripremala za ručak s gostima koji su bili uz mene u kuhinji u vrijeme pripreme.

Na žalost onih koji trebaju recepte s točnim količinama morati ću ih razočarati jer ovakove stvari uvijek radim odokativno.

Palačinke specite po vašem najdražem receptu, ali naravno bez šećera i sličnih dotaka za slatke palačinke.

Ostali sastojci:
glavica luka
malo sušenih vrganja
pileći file nasjeckan na sitne kockice
mješano smrznuto povrće
sol, papar
naribani sir po ukusu (može gauda, mozzarela, feta)
malo vrhnja za kuhanje
jaja
prezle (krušne mrvice)
malo ulja za dinstanje

Vrganje stavite namakati u malo mlake vode. Povrće prokuhajte. Na ulju prepržite sitno sjeckani luk, kada zažuti dodajte piletinu i prodinstajte dok ne promijeni boju. Dodajte vrganje zajedno s vodom u kojoj su se  kuhali, kuhano ocijeđeno povrće i dinstajte dok se tekućina ne ispari, dodajte vrhnje još malo prokuhajte, ostavite da se malo ohladi i umješajte u smjesu sir.
Na svaku palačinku stavite malo smjese, preklopite sa svake strane da punjenje ne bi curilo i zarolajte. Punjene palačinke umočite u jaja i prezle te pržite u vrućem ulju te pržene slažite na papirnate ubruse da upije višak masnoće.
Ukoliko želite da palačinke budu još manje masne možete pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje, na njega poredati palačinke, malo ih pošpricati uljem i staviti peći u pečnicu.

Dobar tek!

3 komentara:

  1. E sad sam ogladnila... odlično izgledaju, i ja ih pravim (kad me natjeraju).

    OdgovoriIzbriši
  2. baš fino izgledaju, hvala za recept, i super ideja sa zamrzavanjem palačinki, nikad do sad nisam jer i sama moram da pećem veliku količinu odjednom ..hvala što si podijelila sa nama..
    lp KLaudija

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ne pečem često palačinke, ali kad me uhvati volja ispečem stvarno veliku količinu i istovremeno na 4 tavice, pa bez obzira kaj imam doma velike jelce, ostane koja i za u škrinju.

    OdgovoriIzbriši