srijeda, 27. lipnja 2012.

Ljetna tunika

Konačno šivanje! jeeeeeee
Ovaj put će kućanski poslovi malo pričekati.

Navukla sam se na praćenje hrpetine blogova, većina ih je vezano za šivanje koje me interesira još od djevojačkog doba, ali sam ga (osim na mahove) zapustila. Na dosta blogova sam vidjela sličnu verziju tunike/ljetne bluzice, a onda sam naišla na ovaj tutorial green-baby-tunic-top koji stvarno dobro opisuje izradu kroja i šivanje tunike i odluka je pala: ovo moram napraviti.
I, ponosno predstavljam:
Delia je kod izrade tunike za svoju curicu odustala od zaobljenog rukava, što sam ja kod svoje ostavila, da mi pokrije malo više ruke i ona je spomenula da je problematično sašiti šav ispod ruke, pa sam izradila te šavove svaki za sebe prije nego sam spajala prednji s zadnjim dijelom tunike.
Tako mi je bilo jednostavnije sašiti, a mislim da je rezultat sasvim zadovoljavajući jer bih vjerojatno na njen način dobila faldice gdje ih stvarno ne treba.
 Evo tog detalja:

Tunika je izrađena u jednom danu i stvano ju nije bilo teško iskrojiti i sašiti. Zadovoljna sam kako izgleda, ali mislim da neću (bar sebi) napraviti drugu takvu. Tražim dalje kroj za koji ću reći "Vau, ovo kao da je za mene rađeno!"
S ovom tunikom sam se uključila u Link Party:
 

4 komentara: