utorak, 7. kolovoza 2012.

Ljetni šos

           Uspjela sam ostvariti do polovice ljeta dio svojih planova vezanih za šivanje. Sa sestrom sam bila u trgovini s materijalom gdje smo kupile još materijala. Njoj sam od jednog tirkiznog već sašila 3/4 hlače sa lastikom u struku. Od jednog materijala smo uzele za dvoje hlača.
           Mislim da će to biti prvi put od djetinjstva da imamo nešto jednako od garderobe. U djetinjstvu nam je većinu robe radila majka pa smo često bile jednako obučene. Kasnije, kad smo bile malo veće, smo nosile više kupovne robe, a i ja sam počela šivati i odabirati materijale i krojeve sama.
          Od prugastog materijala spominjanog u postu planovi-planovi-mozda... sam sašila klasičan šos i jednu tuniku, ali kako nemam fotki o tome drugi put.
           Po kroju iz Burde 6/2012 sam sašila svjetlo krem šos. Na ovoj fotki je tunika spominjana u postu ljetna tunika . U pravilu tunike, majice, košulje nosim preko šosa ili hlača, ali ovdje sam ju  zbog toga da se vide džepovi ugurala u šos.

         Nije loše ispao. Sviđa mi se ukrasni preklop na džepu i mislim da su ovi gumbi baš lijep detalj, ali s nekim detaljima nisam baš prezadovoljna. Ne znam zašto sam se odlučila da ne radim pasicu na ovom šosu jer mi se na dijelu struka, gdje se preklapa više slojeva materijala (dva sloja džepa, prednja strana suknje i ukrasni preklop) napravila kvrga.

           Vjerojatno bih to izbjegla da sam napravila pasicu. Ili sam možda trebala odrezati dio? Kako? Može li se nekako napraviti struk bez pasice, a da se ne napravi kvrga?
           U Burdi su po tom kroju rađena dva modela šoseva i na oba je napravljena pasica, a ja sam se odlučila da napravim šos bez pasice jedino što sam na stražnju stranu struka našila traku. S obzirom da nisam školovana krojačica, čak ni nikakav tečaj nisam završila, ne znam stručni izraz za tu traku.
linky party na kojima sudjelujem:
       Wednesdays Adorned from Above Link Party 12

A Marvelous Mess

Broj komentara: 8:

  1. Hvala na ugodnoj šetnji u unutrašnjosti i uz more, like sam napravila. Pozdrav. Loredana

    OdgovoriIzbriši
  2. You did a great job with this pattern. I love what you did. Thank you so much for sharing with Wednesdays Adorned From Above Link Party.
    Debi Bolocofsky
    www.adornedfromabove.com

    OdgovoriIzbriši
  3. I agree, the decorative flap on the pocket looks good. Great job making your skirt.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you for your comment. I think that I have yet lots to learn.

      Izbriši
  4. Sorry this is late, but better late then never. Thanks so much for sharing with last weeks with Wednesday's Adorned From Above. The link party is open now for this week.
    Debi Bolocofsky
    www.adornedfromabove.com

    OdgovoriIzbriši
  5. great job darling, i didnt understand what you wrote and principle you did your skirt, but it looks great..

    OdgovoriIzbriši