utorak, 27. kolovoza 2013.

spašavanje torte

          Svima se jako dopala torta koju sam nećaku radila za krizmu (po ukusu prije svega), pa me je šogorica zamolila mogu li mu napraviti istu takvu za rođendan. Naravno da sam pristala, ali....

         Ne znam što mi bi kad sam odlučila da svu smjesu za biskvit pokušam utrpati u kalup od 28 cm, a kad sam prošli put taj biskvit pekla sam odmah vidjela da ne stane unutra. Nekako sam mislila da će se samo napuhnuti u obliku velikog muffina. Aha. Iscurilo je na sve strane. Sva sreća pa uvijek stavim na dno papir za pečenje između dna kalupa i obruča, pa je višak završio na papiru i nije mi zadao dodatnog posla sa čišćenjem pečnice.



          Obzirom da me je mama učila šparnosti, odlučila sam se tako i ponašati, pa sam skinula dijelove biskvita koji su završili s vanjske strane kalupa za torte i izrezala gornji dio biskvita koji je bio u obliku kratera (vidi slike)


da dobijem ravnu gornju površinu.
          Sve zajedno sam izmrvila u zdjelu i stavila dio pripremljene kreme.

 S tom mješavinom sam filala tortu, a premazala sam ju s kremom bez biskvita. I evo rezultata:


         Malo mi je dosadilo ukrašavanje šlagom, pa sam se prebacila na žele bombone kojimaje napisano Josip 15 i tankim slojem bijele i smeđe čokolade ali je bilo toliko vruće da sam jedva stavila "ogradu" od čokolade i ovi komadići po gornjem dijelu torte su se totalno rastopili i pretvorili u bezoblične mrlje.


        Na kraju, najvažnije u cijeloj priči je da je torta svima bila fina, a i svidjela se slavljeniku, a i društvu na rođendanu.
Objavljeno na Link party:


A Marvelous Mess

2 komentara: