nedjelja, 17. studenoga 2013.

Juha od mrkve i jaja


              Čim dođe hladnije vrijeme u našem se domu jede mnogo juha. Najčešće suprug skuha veliki lonac kokošje ili juneće juhe, pa junetinu ili piletinu i povrće iz juhe iskoristi za tortilje, a procijeđenu juhu razdijelimo na porcije i u škrinju. 
               Kad nemam juhe u škrinji, tada su mi na meniju krem juhe, ili juhica od mrkvice. Suprug i ja ju volimo. Klincima nije jedna od dražih, ali se ne bune.
                Recept je vrlo jednostavan i ne treba vam puno sastojaka:
Sastojci:
2-3 mrkve
malo ulja
1 jaje
1 čajna žlica brašna
sol, papar
1 litra vode (može i malo više)
ako koristite, možete staviti vegete ili kocku ili nešto od suhih trava što već volite u juhi
ja osobno volim kopar, ako imam svježeg peršina volim kako zamiriši kad ga se stavi na samom kraju kuhanja.

Postupak:
Mrkve na sitno naribati (sitnije nego jabuke za štrudlu). Na malo ulja propržiti par minuta mrkvu te doliti vodu, začiniti i kad zavri, smanjiti temperaturu te kuhati 10-ak minuta. Jaje umutiti s žličicom brašna te neprestano miješajući juhu uliti u tankom mlazu. Kad ponovno juha zakipi, gotovo je. 

Dobar tek.

3 komentara:

  1. Odgovori
    1. Ovakvih brzih, jednostavnih i jeftinih jela nikad dovoljno :)

      Izbriši
    2. upravo tako, to mi i treba :D
      hvala za komentar na mom blogu, baš ću se uputiti na ilicu da vidim što imaju :D lp

      Izbriši