ponedjeljak, 26. prosinca 2011.

Božićni Zagreb

Dosta ljudi koje znam spominju kako nikad ne bi otišli iz Zagreba jer Zagreb ima sve, a onda kad ih pitaš se ne mogu sjetiti kad su zadnji put posjetili kazalište, kino, nekakvu izložbu, bili u centru grada osim na posao ili u prolazu do posla.
Mi smo, na žalost isto u tom nekakvom prosjeku obitelji koje što iz lijenosti, a što iz nedostataka novca ne koristimo gotovo ništa od prednosti života u velikom gradu.
Na nagovor prijatelja, koji svake godine sa svojom djecom idu, ove godine smo se i mi pridružili u predblaganskom obilasku grada.
Za početak smo se "promuvali" po trgu dok smo čekali vrijeme polaska Božićnog tramvaja. Slikali se pored okićenog Manduševca:

Na moje iznenađenje klinci su uživali u tramvaju, bez obzira što su možda mrvicu prestari za takve predstave, ali izgleda da nekad nije toliko bitna kvaliteta sadržaja, koliko cjelokupna atmosfera. Nakon tramvaja smo išli u šator na kobase, prošetali gradom i otišli pogledati žive jaslice ispred Katedrale.
Evo naša "dva kralja" s tri kralja:
Najveća gužva za fotkanje je bila kod magarca:
Stvarno je istina da su najveće bogatstvo prijatelji od kojih smo ove godine dobili prekrasan poklon koji nam se ne može potrošiti ni razbiti: lijepu uspomenu. Da nije njih vjerojatno bi taj petak proveli doma u čišćenju, gledanju televizije, igranju na kompu jer smo zaboravili kako šetnja gradom može biti dobra zabava.



Nema komentara:

Objavi komentar