ponedjeljak, 24. veljače 2014.

Mesna rolada

          Dosta vremena provodim po internetu. Što na fejsu, raznim blogovima, pinterestu.... i svugdje pratim stranice s receptima jer novih recepata nikad dosta. I suprug i ja volimo isprobavati nove recepte, a klinci su naučeni da u našoj kući nema jelovnika po danima u tjednu. Ono kad unaprijed znaš da je ponedjeljkom grah, četvrtkom kelj varivo, petak riba....
          Neke stvari mi "zapnu za oko", ali obzirom na jednostavnost recepta ne sačuvam recept već zapamtim ideju. Tako je bilo s ovom roladom pa vam ne mogu reći od kud i kako ide originalan recept. Mislim da je bio sa šunkom i dvije vrste sira, ali ja sam ukrala ideju, a sve ostalo je improvizacija.


          Buraz i ja imamo rođendane u veljači. Kad smo bili klinci, mama je uvijek izabrala jedan vikend između ta dva datuma i napravila o istom trošku rođendansku proslavu za oboje. Obzirom da je ekonomska situacija trenutačno takva da baš i nemamo za neke fešte, ja sam odlučila napraviti ručak povodom svog i bratovog rođendana za naše dvije obitelji. Kud ćeš bolje prilike za isprobati ovu ideju. Ne preskupo jelo, a opet djeluje malo svečanije od obične mesne štruce.

SASTOJCI:
900 grama miješanog meljevenog mesa
4 šnite starog kruha razmočenog u vodi
6-7 češnja češnjaka
malo ružmarina
crvena mljevena paprika
sol, papar
6-7 šnita mortadele
10 dag kulenove seke
30 dag feta sira




POSTUPAK:
Mljeveno meso, razmočeni kruh, zgnječeni ili sitno sjeckani češnjak, ružmarin, sol i papar pomješajte u ujednačenu smjesu. Ukoliko imate svoj omiljeni recept za mesnu štrucu možete i po njemu napraviti smjesu.
Smjesu rasporedite na foliju i preko nje poslažite šnite mortadele i kulenove seke. Po tome razmrvite feta sir i sve zajedno zarolajte.
Stavite u namašćen pleh i pecite na 180 stupnjeva celzijusa dok ne dobije lijepu boju.


Dobar tek.
Mi smo svi, uključujući i klince bili oduševljeni rezultatom. Jedina primjedba je bila da je moglo i malo više sira, pa ukoliko volite sir povećajte količinu.
Evo i veselog društva:






2 komentara:

  1. baš zanimljiv recept, još nisam pravila mesne rolade, sve nešto bojim se da će mi biti presuha, jer moja mama pravi sa jajima, pa mi nije baš nešto, no kako da joj to kažem zar ne..
    Morat ću da probam ovo tvoje, i upravo prepisujem recept..hvala
    puno te pozdravljam
    Klaudija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad je miješano meso nije presuha jer je ono nešto masnije nego kad je junetina ili teletina. Moji klinci baš ne vole s jajima, pa ju često radim "praznu", ali ovako punjena ipak djeluje malo svečanije jelo.

      Izbriši