srijeda, 2. travnja 2014.

Noklice od medvjeđeg luka sa sirom i špekom

          Opet je došla sezona medvjeđeg luka i koliko vidim sve je popularniji. Ima ga za kupiti i na tržnicama, a i po raznim stranicama i tiskovinama, te na TV-u objavljuju recepte.
          Ovaj recept sam vidjela na nekoj od lokalnih televizija. Nisam uhvatila početak emisije pa ne mogu reći ništa detaljnije, ali je toliko jednostavan da ga nisam trebala zapisivati. Ocjena mojih muških je da je tak-tak, a meni se ukus dopao. U svakom slučaju radit ću ovo jelo ponovno.

Sastojci:
šaka do dvije sitno sjeckanog medvjeđeg luka
4 jaja
sol
brašno
15 dag dimljenog hamburgera (ili suhog mesa po izboru)
4 žlice svježeg sira

Postupak:
Umutiti jaja, posoliti, dodati sitno sjeckani medvjeđi luk i brašna da se dobije mekano tijesto.

Zakipiti vodu koja se posoli i raditi male noklice. Kad noklice isplivaju kuhati još otprilike 5 minuta. Procijediti.
Na malo ulja prepržiti špek izrezan na kockice.
Špeku dodati noklice i prepržiti sve zajedno još malo. Dodati svježi sir, dobro promiješati i maknuti s vatre.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar