četvrtak, 3. travnja 2014.

Štrudla od medvjeđeg luka

       Ovaj recept više je za ideju na koji način upotrijebiti medvjeđi luk (srijemuš) nego što je potreba zapisati postupak i sastojke. Pogotovo što je tijesto kupovno, a ne doma vučeno. Vučeno tijesto je nešto što u našoj kući suprug zna, a meni do sada nije baš uspjevalo pa dugo vremena nisam ni pokušavala, ali nedavno sam se zarekla da ću i tu vještinu svladati.
       Za iskusne domaćice fotka jer će one ionako ovo jelo napraviti po svom iskušanom receptu:
a za one koje tek počinju s kuhanjem evo i recepta:

Sastojci: 
1 paket kora za štrudle (500 grama)
4 šake medjeđeg luka 
1/2 kile svježeg sira
2 jaja
3 dcl kiselog vrhnja
1 dcl mlijeka
sol 
i još 2 dcl kiselog vrhnja + 1 jaje za premazivanje

Postupak:
U multipraktik stavite nož za sjeckanje i unutra stavite medvjeđi luk, jaja, sir, kiselo vrhnje, mlijeko i sol. Meljite dok se medvjeđi luk skroz ne usitni. Nauljite lim za pečenje. Na svaku koru namažite dio smjese i zarolajte.
Umutite jaje i kiselo vrhnje te premažite štrudle. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva Celzijusa dok ne dobije lijepu boju.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar