petak, 2. svibnja 2014.

Malaga torta

       U zadnje vrijeme isprobavam dosta novih recepata za kolače, pa sam tako za Uskrs ove godine radila dvije nove torte. Ova se klincima jako dopala, a moram priznati da i meni koja preferiram kremaste kolače okus ruma i grožđica u vanili kremi je stvarno super. Još kad se uzme u obzir da je priprema kolača jednostavna, sigurno će doći na listu kolača koje ću češće spremati.


Sastojci:
za biskvit:
6 jaja
180 grama šećera
180 grama oštrog brašna
pola praška za pecivo

za filu
1/2 litre mlijeka
150 grama šećera
2 pudinga od vanilije
80 grama grožđica
0,5 dl ruma
200 grama margarina ili maslaca

i još
300 ml slatkog vrhnja za šlag

Jaja pjenasto umutite s šećerom dok se ne udvostruči količina. Polagano dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Istresti u pleh premazan s malo ulja i prekriven papirom za pečenje. Peći na 180 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta. Provjerite je li pečeno čačkalicom.

Grožđice stavite močiti u rum.

Od pola litre mlijeka odvojite koliko je potrebno za razmutiti prašak za puding, a ostatak mlijeka s šećerom stavite kuhati i kad zakipi ukuhajte puding. Ostavite ohladiti.

Pjenasto umutite margarin i dodajte mu puding te grožđice s rumom.
Koru prerežite na dva dijela. Pola kreme razmažite po prvoj kori, poklopite i premažite drugom polovicom kreme.
Izmiksajte šlag (ja koristim biljni šlag koji je već zaslađen) te šlagom premažite cijeli kolač. Ukrasite ribanom čokoladom, šarenim šećernim mrvicama ili već kako vam se sviđa.
Dobar tek

Nema komentara:

Objavi komentar